SIDSTE NYT

——————————————————————————————————————

Så er det tid til influenzavaccination

Du har en øget risiko for at blive alvorligt syg af influenza, hvis du er ældre, har bestemte sygdomme, er svært overvægtig eller gravid.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at du bliver vaccineret for influenza, hvis du:

  • er 65 år eller derover
  • har en kronisk sygdom
  • er svært overvægtig med en BMI over 40
  • er gravid og mere end 12 uger henne

Tilhører du en af ovennævnte grupper, eller er du førtidspensionist, kan du få vaccinationen gratis fra den 1. oktober og året ud hos Lægerne i Sundhedshuset Vesterbro. Vaccinationen er desuden gratis for gravide, der er mere end 12 uger henne, samt for personer med immundefekt og deres husstandskontakter, i perioden 1. oktober 2018 til og med udgangen af februar 2019.

Tidsbestilling ikke nødvendig
Tidsbestilling til influenzavaccionation er ikke nødvendig. De første to uger i oktober vil klinikkens personale tage imod dig både i stueetagen i Sundhedshuset og i klinikken på 5. sal. Danske Lægers Vaccinationsservice vil også være tilstede i stueetagen for at vaccinere andre borgere, men det er vigtigt, at du finder frem til os, da vi samtidig med din vaccination tjekker op på din generelle sundhedstilstand. Der vil være synlige skilte inde i receptionen i Sundhedshuset, som hjælper dig på vej til klinikkens personale.

Læs mere om de grupper, som kan blive gratis vaccineret for influenza på Sundhedsstyrelsens hjemmeside.

På gensyn til vaccination.

Lægerne i Sundhedshuset Vesterbro.

——————————————————————————————————————

Det bliver lettere at få en tid!

Vi har indført et nyt tidsbestillingssystem i klinikken. Det betyder langt flere tilgængelige tider for dig som patient.
Med det nye system bestræber vi os på, at du kan få en tid til konsultation inden for tre hverdage.

Til korte problemstillinger har du også mulighed for at vælge TSD (Tid Samme Dag), som kan bestilles samme dag du ønsker tiden. Tid samme dag er en HURTIG tid (10 minutter alt inklusiv), og det skal understreges, at der kun er tid til EEN PROBLEMSTILLING! – det vil overvejene være klinikkens speciallæger, som varetager funktionen.

Den forbedrede tilgængelighed gælder både ved tidsbestilling via vores hjemmeside www.lisv.dk samt ved telefonbestilling på telefonnummer 82132323.

Med det nye tidsbestillingssystem kan du ikke bestille tid længere end tre dage frem – dog er kontroller for kronisk syge patienter, børne- og graviditetsundersøgelser samt diverse attester som fx. kørekort undtaget.

NB: Systemet kan IT-teknisk ikke tage højde for dagene i weekenden, hvorfor tider mandag til onsdag kan bestilles fra fredag til søndag.

———————————————————————————————————————————————-

SMS-REMINDER

De patienter der er oprettet med et mobilnummer modtager kl. 20.00 aftenen før aftalt konsultation en SMS-reminder.

———————————————————————————————————————————————

Klamydiatest til kvinder – gør det selv!

Klinikken tilbyder nu, at kvindelige patienter kan testet for klamydia, uden at skulle undersøges gynækologisk af en læge.

Hvordan?…… – via en selvpodning fra skeden, på Klinikkens toilet, kan kvinden på den måde blive undersøgt for smitte med klamydia med samme sikkerhed som ved en lægelig undersøgelse.

Som altid sendes klamydiasvar automatisk ud til de af vores patienter der har oprettet sig via hjemmesiden – menupunktet:  ‘Selvbetjening’ -Er man ikke oprettet kan man kontakte Klinikken telefonisk og få svar samt eventuel behandling – svartiden er tre dage.

Ubehandlet kan klamydia medføre kroniske underlivssmerter, graviditet uden for livmoderen og ufrivillig barnløshed

———————————————————————————————————————————————